Verbouwing |Open dag en Wijkfeest |Uitvoering musical maart 2012 |Open Dag 28 augustus 2010 |Koersballen van het stimuleringsfonds van Rabobank Utrecht e.o. |Open dag 2009 |Lentefeest 2011 geslaagd |Bezoek delegatie B&W ouderenactiviteiten |Creatief Beurs |IBM schenkt computer | Verhinderingen/afzeggingen |Gevonden voorwerpen |

Verbouwing buurtcentrum De BrinkSeptember 2012. De verbouwing is inmiddels klaar en iedereen is weer welkom in Buurtplein Doorslag.

LAMPIONNENOPTOCHT ZATERDAG 10 NOVEMBER 2012

Kijk voor de foto's van het lampionnen maken op 7 november jl. onder het kopje FOTO'S bovenaan.


Dit jaar was er live muziek bij . Het Wijkplatform Doorslag heeft het mogelijk gemaakt dat er dit jaar live muziek bij aanwezig was. Het Wijkplatform Doorslag had ook voor alle deelnemers na afloop een kleine verrassing.
De familie Van der Sanden had voor alle deelnemers een lekkernij langs de route.

De foto's van de lampionnenoptocht zelf vindt u op de website van het wijkplatform Doorslag: www.nieuwegeinsewijken.nl/doorslag/.
Kijkt u onder het kopje WIJKTHEMA'S en vervolgens onder het kopje FOTO'S UIT DE WIJK.


Kijk verder onder Activiteiten onder kinderen

Open Dag en Wijkfeest zaterdag 22 september 2012Op zaterdag 22 september 2012. werd de open dag van De Brink gehouden. Het gebouw werd geopend na de verbouwing. De bewoeners van de wijk konden kennismaken met de vernieuwde accomodatie. Tevens werd de nieuwe naam van buurtcentrum De Brink onthuld: Buurtplein Doorslag.
Tijdens de open dag kon men zich inschrijven voor de cursussen en activiteiten. Men kon informatie krijgen van de docenten.
Voor de kinderen was er een springkussen en een aantal spellen zoals de Kop van Jut, er konden koekjes versierd worden, er was een demonstratie streetdance en iedereen kon fruitspiesjes maken.

Gezondheidscentrum de Roerdomp was ook aanwezig met een aantal activiteiten.

Het Wijkplatform Doorslag organiseerde deze zelfde dag haar wijjkfeest voor alle bewoners van de wijk. Er stond een voetbalmuur waar jong en oud konden laten zien wat ze konden met de bal. Voor de kleinere bewoners was er een leuke poppenkastvoorstellen van poppentheater Cassiopeia. Om 16.30 uur was er een gratis barbecue.

Gelukkig zijn er veel bewoners gekomen. Een leuke manier om uw buurtgenoten te ontmoeten.

Uitvoering musical zaterdag maart 2012's Morgens hadden de kinderen nog een keer goed geoefend. Daarna hebben ze samen broodjes gegeten en na de lunch begon het opmaken en omkleden. Er kwamen ruimhonderd ouders en vrienden kijken. Het was een gezellige middag.

Koersballen van het stimuleringsfonds van Rabobank Utrecht e.o.De koersballers van De Brink hebben een prachtige set nieuwe koersballen gekregen van het stimuleringsfonds van de Rabobank Utrecht e.o.
Het bijzondere aan deze koersballen is de kleur. Normaal zijn deze 8 speelballen allemaal zwart of bruin. Voor onze senioren was het soms moeilijk te zien welke speelbal van hun groepje was. Doordat de nieuwe set gekleurde ballen heeft, 4 x geel en 4 x zwart, is dit probleem opgelost.
Op donderdag 27 november jl. is dit heugelijke feit gevierd. Na een gezellige en lekkere lunch hebben vrijwilligers en leden van de koersbalgroep van de Brink tijdens een onderling partijtje de nieuwe ballen officieel in gebruik genomen.

Rabobank hartelijk dank voor jullie donatie uit het Stimuleringsfonds !!!

Kijk hier naar de foto's van het in gebruik nemen van de nieuwe koersballen

Lentefeest 2011 geslaagdHet jaarlijkse lentefeest op 2 april 2011 was weer geslaagd. Rond de 70 kinderen tussen de 4 en 12 jaar uit de wijk bezochten het lentefeest. De kinderen kochten een strippenkaart voor 2,00 euro. Ze konden hiermee veel leuke spelletjes doen, zoals zeevissen, sterrenhockey en smurf de smurf . Ze konden geschminkt worden en er was gratis popcorn. De kinderen en hun ouders hadden een gezellige middag. Tot volgend jaar. Binnenkort zijn er foto's van het lentefeest te vinden op deze site.

Bezoek delegatie College BenWDinsdag 22 mei 2007. heeft een delegatie van het College van Burgemeester en Wethouders een bezoek gebracht aan buurtcentrum De Brink. De delegatie kwam om kennis te maken met de activiteiten die georganiseerd worden voor ouderen. De delegatie bestond o.a. uit wijkwethouder Lubbinge en de wethouders Van Everdingen en Curvers. Ook Salima El Ayachi (de SWN-teammanager zuid) was erbij. Zij hebben de ouderenactiviteiten bezocht en gezellig meegedaan.

Creatief BeursRegelmatig wordt er in het buurtcentrum De Brink een Creatief Beurs gehouden.
Er komen hobbyisten die een stand bemannen. Zij bieden hun zelfgemaakte spullen aan, vertellen over hun hobby en geven leuke tips. Het gaat om kinderspeelgoed en meubeltjes, sieraden gemaakt van diverse materialen, schilderijen, kaarten voor elke gelegenheid, textielsculpturen, scrapboekmaterialen, kleine cadeautjes, poppenkleding, beelden voor in de tuin en nog veel meer.
Er worden regelmatig workshops gegeven: bijvoorbeeld grote labels ontwerpen naar eigen idee en een paperbag scrap album maken. Voor het maken van het scrapalbum is het leuk een aantal foto's mee te nemen.
Er zijn ook af en toe demonstraties, zoals bijvoorbeeld borduren met de naaimachine en het bewerken van bot.

De beurs wordt een aantal keer per jaar gehouden.

Toegang voor bezoekers is gratis. Als u een stand wil huren, kost dat 4 euro.

De beurs is van 11.00 tot 15.00 uur geopend voor publiek. De bar is open.

Voor informatie kunt u bellen: 030-6049168 of 6038865.

Kijk hier naar de foto's van de CREATIEF BEURS van 18 december 2005 op flickr.

IBM schenkt computer De SWN heeft van IBM een notebook (een draagbare PC) gekregen. Buurtcentrum De Brink heeft de pc weer van de SWN gekregen.

laptop1.jpg laptop2.jpg

IBM heeft een speciaal programma, het On Demand Community programma. Dit is een wereldwijd initiatief om IBM- medewerkers die zich inzetten voor een maatschappelijk doel, te ondersteunen bij hun vrijwilligerswerk. Het programma is gericht op onderwijs en not-for-profit organisaties, zoals peuterspeelzalen, basisscholen en humanitaire stichtingen.
Als een IBM'er meer dan 40 uur besteedt aan vrijwilligerswerk kan hij een donatie aanvragen voor de organisatie waarvoor hij zich inzet. Zo'n donatie kan een computer, beamer etc. zijn, maar ook geld.
Naast donaties bestaat de hulp uit bijvoorbeeld presentaties en informatie over het gebruik van computers en internet. Ze zijn te downloaden en te gebruiken voor organisaties in de buurt. Er zijn ook adviezen voor mensen die een bestuursfunctie in een not-for-profit organisatie bekleden.
De SWN heeft het notebook gekregen dankzij de inzet van Frans Maes als voorzitter van de projectraad van Buurtcentrum De Brink.
De SWN is erg gelukkig met dit initiatief. Het notebook zal worden ingezet voor de computercursus voor startende PC-gebruikers en voor administratieve ondersteuning van het vrijwilligerswerk.

Foto links: Frans Maes overhandigt de pc aan Kees van der Heijden van de SWN.
Foto rechts: Marjan van Kasteel (administratie) en Cor Gerritse (computercursus) nemen de pc in ontvangst van Leo Haasnoot (SWN).

Verhinderingen/
afzeggingen
Als een cursus of activiteit (bijvoorbeeld door ziekte van de docent) niet doorgaat, kunt u dat op deze pagina vinden.

Gevonden voorwerpen
Een jas (blauw met zwarte blokken)
een muts


musical2011-2.jpg
uitlijner